Tävlingsinformation

Billingen Swimrun går av stapeln den 15 september 2019

Billingen Swimrun kommer att genomföras i samband med Sweden Outdoor Festival på vackra Billingen i Skövde. Start och mål sker i vid Billinge hotell i närheten av simbassängen. 

I lag om två personer eller i singelklass ska deltagarna ta sig runt en bana genom att simma och springa. Både simning och löpning sker i våtdräkt, lätta skor och badmössa. Eventuellt ytterligare hjälpmedel deltagarna har med sig måste finnas med hela vägen fram till mål.  

Datum och tid

Billingen Swimrun 2019 går av stapeln söndagen den 15 september. Starten kommer att gå klockan 11.00.

Klasser

Man kan tävla i herrklass, damklass, mixklass och singelklass

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på hemsidan under fliken anmälan. Fram till 2018-08-31 är anmälningsavgiften 1 200 kr/lag och 600kr/person för singel. Efteranmälan på tävlingsdagen är möjlig mot en förhöjd anmälningsavgift. Efteranmälan kostar 1 400 kr/lag eller 700kr/person och ska ske senast 1 timme före start.

Bansträckning

Banan för 2019 års lopp är nu klar! Det blir en distans med ca 9,4 km löpning och 1,3 km simning. Banan kan komma att justeras.

Allmänt om bana och terräng

Löpningen sker på varierat underlag med allt från asfalt till obanad terräng. Största delen sker dock på motionsspår men en del asfalt och smalare stigar förekommer också. Simningen sker i Billingens två sjöar som ska korsas flera gånger med totalt ca 1,7 km fördelat på 6 simsträckor. I- och urstigningarna sker oftast vid en brygga eller strand men kan även vara lite utmanande på vissa ställen.

Banan kommer att vara väl markerad och skyltad. Simsträckorna kommer att vara tydligt utmärkta vid igång och uppgång. Vid längre simningar kommer flaggor och vimplar att ytterligare förtydliga simningens rutt. Båt/kajak kommer att finnas på sjön för simmarnas säkerhet. 

Längs med banan kommer det att finnas vätskestationer med vätska och energipåfyllnad. 

Priser

Priser för 1:a, 2:a och 3:e plats delas ut i respektive klass.