Tävlingsinformation

Billingen Swimrun går av stapeln den 16 september 2018

Billingen Swimrun kommer att genomföras i samband med Sweden Outdoor Festival på vackra Billingen i Skövde. Start och mål sker i vid Billinge hotell i närheten av simbassängen. 

I lag om två personer ska deltagarna ta sig runt en bana genom att simma och springa. Både simning och löpning sker i våtdräkt, lätta skor och badmössa. Eventuellt ytterligare hjälpmedel deltagarna har med sig måste finnas med hela vägen fram till mål.  

Datum och tid

Billingen Swimrun 2018 går av stapeln söndagen den 16 september. Starten kommer att gå klockan 12.00.

Klasser

Man kan tävla i herrklass, damklass och mixklass. Inget individuellt deltagande.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på hemsidan under fliken anmälan. Fram till 2018-08-31 är anmälningsavgiften 1 200 kr/lag. Efteranmälan på tävlingsdagen är möjlig mot en förhöjd anmälningsavgift. Efteranmälan kostar 1 400 kr/lag och ska ske senast 1 timme före start.

Bansträckning

Banan för 2018 års lopp är nu klar! Det blir en distans med ca 9,4 km löpning och 1,3 km simning. Banan kan komma att justeras.

Allmänt om bana och terräng

Löpningen sker på varierat underlag med allt från asfalt till obanad terräng. Största delen sker dock på motionsspår men en del asfalt och smalare stigar förekommer också. Simningen sker i Billingens två sjöar som ska korsas flera gånger samt Billingebadets 50-meters bassäng med totalt 1,3 km fördelat på 6 simsträckor. I- och urstigningarna sker oftast vid en brygga eller strand men kan även vara lite utmanande på vissa ställen.

Banan kommer att vara väl markerad och skyltad. Simsträckorna kommer att vara tydligt utmärkta vid igång och uppgång. Vid längre simningar kommer flaggor och vimplar att ytterligare förtydliga simningens rutt. Båt/kajak kommer att finnas på sjön för simmarnas säkerhet. 

Längs med banan kommer det att finnas vätskestationer med vätska och energipåfyllnad. 

Priser

Alla som genomför loppet kommer att erhålla ett unikt minne.

Priser för 1:a, 2:a och 3:e plats delas ut i respektive klass.